Ruud Wempe

Functie: Fysiotherapeut / Master Manuele Therapie

Afdeling: Schouderspecialist

E-mailadres: Ruud.Wempe@fysio-kerkelanden.nl

Mijn naam is Ruud Wempe. Na mijn studie werktuigbouwkunde heb ik gewerkt in de noodstroomaggregaat branche. Na een cursus sportmassage werd mijn interesse gewekt om deeltijd fysiotherapie te studeren. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Academie van Thim van de laan te Utrecht. Tijdens mijn stages van de opleiding fysiotherapie werd ik gefascineerd door de goede resultaten van manueeltherapeuten. Dit heeft mij doen besluiten om een driejarige opleiding tot master manueeltherapeut te volgen. Deze opleiding heb ik in 2008 afgerond.

In de vervolgcursussen ben ik me steeds meer gaan specialiseren in klachten aan en rondom de schouder. De afgelopen jaren komen er steeds meer wetenschappelijke bewijzen dat dry needling een positief effect heeft op het verminderen van klachten aan spieren.

Mijn missie voor het komende jaar is om mezelf verder te specialiseren in het behandelen van schouderklachten. In April 2018 zal ik een vierdaagse cursus bij Dr. Monica Solana volgen. Zij heeft zwemster Sharon van Rouwendaal na een schouderblessure gerevalideerd naar olympisch goud.

http://www.volkskrant.nl/sport/na-veel-leed-eindelijk-glorie-voor-van-rouwendaal~a4358349/

Om mijn conditie op peil te houden doe ik recreatief aan kickboksen, wielrennen en hardlopen.  De marathon van Rotterdam en Berlijn heb ik volbracht en de voor kenners bekende la marmotte gefietst. Omdat ik van mening ben dat body en mind in evenwicht moeten zijn volg in een cursus in de franse taal.

Terug naar overzicht